Home > Information > Elever og foreldre

Elever og foreldre

Kjære elever og foreldre!

Vi vil ønske dere velkommen til en utrolig lærerik og morsom opplevelse med the World Scholar’s Cup! I trygge omgivelser på Elverum videregående skole får elevene bryne seg på akademiske utfordringer – sammen som et lag!

Det fokuseres på samarbeid, kunnskap og en god porsjon humor. Elevene får utfordre seg i 4 ulike grener; lagdebatt, kunnskapstest, lag-quiz og samskriving. Elevene tilegner seg gjennom dette viktige ferdigheter for framtida, og lærer mye ut over det de ellers får i skolehverdagen.

Det er to aldersnivåer; junior (10-14) og senior (15 +). Konkurransen foregår på engelsk. Laget kan også kvalifisere seg for videre konkurranser i Europa, Asia og USA.

Video: Kort introduksjon til the World Scholar’s Cup. Kilde: WSC.

Slik deltar du!

1. Dann et lag med 3 medlemmer, og få med en voksen.

2. Meld deg på her.

3. Forbered dere til konkurransen. Vi anbefaler at laget møtes en gang i uka, og forbereder seg ut fra ressursene som legges ut her og på WSC sin hjemmeside.

4. Møt opp og delta på Elverum Round! #spreadthepwaa

Skoletur eller på eget initiativ?

Vi anbefaler at du tar kontakt med en lærer eller rektor på skolen din, og hører om de kan være interessert i å organisere deltakelse.

Dersom skolen ikke organiserer deltakelse, kan du allikevel fortsatt melde deg på! Det eneste som kreves er at du har et lag på tre, pluss en voksen som kan være med som ansvarlig. Deltakelse koster i 2017 kun 780,- kroner for hele laget*, og da er mat og overnatting på skolen inkludert! Dersom du deltar på eget initiativ, kan du be skolen om å få permisjon eller organisert studiearbeid i tiden du er borte fra skolen – slik at det ikke regnes som fravær.

*) Gjelder ved tidlig påmelding, innen 1. februar. Etter dette øker kostnaden til kr. 1050.