Home > Informasjon > Hva er World Scholar’s Cup?

Hva er World Scholar’s Cup?

– World Scholar’s Cup er en feiring av læring og kunnskap. Det er en inspirerende og morsom måte å lære på. Det er samhold, vennskap og gode opplevelser. Det er noe du har lyst til å være med på.

The World Scholar’s Cup er en verdensomspennende kunnskapskonkurranse, hvor elever fra hele verden konkurrerer i lag på tre. Bildet viser ett av lagene som deltok på Global Round i Bangkok, 2016.

Det konkurreres på to nivåer; senior (15 +) og junior (10-14). Konkurransespråket er engelsk. Det legges opp til en romslig og avslappende atmosfære, hvor alle heies fram. Maskoten (en alpakka) bidrar til dette.

Elverum gjennomførte for første gang i Norden en full runde i 2016, og gjentar nå det svært vellykkede arrangementet som en årlig hendelse.

Fra Elverum Round kan lag som gjør det bra kvalifisere seg til videre internasjonale konkurranser. I 2016 dro to seniorlag fra Norge til Bangkok, og ett seniorlag fra Norge til Praha.

Det konkurreres i 4 grener:

Lagdebatt (team debate):

Oppgaven kan være å argumentere for: ‘That parents should have the right to implant GPS trackers in their children’ eller whether ‘women make better superheroes’. Hver deltaker på laget snakker i fire minutter. Hvert lag debatterer tre ganger.

Samskriving: (collaborative writing)         

Alle på laget velger et emne og skriver et overbevisende essay. De kan hjelpe hverandre, men alle leverer et individuelt essay. De har 85 minutter på oppgaven.

Lag-Quiz (Scholar’s Bowl):             

Laget jobber sammen om å svare på multiple-choice  oppgaver som blir gitt på storskjerm. Lagene bruker en elektronisk «knapp» for å svare. Konkurransen holdes i et auditorium.

Kunnskapstest (Scholar’s Challenge):    

The Scholar’s Challenge er en individuell multiple choice prøve som skal gjennomføres på 60 minutter.

 

Les mer på the World Scholar’s Cup offisielle sider: www.scholarscup.org. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *